vineri, 20 mai 2016

Mocasini piele dama

               La început, erau purtate de indieni, pentru a nu face zgomote când urmăreau animalele la vânătoare, apoi șoferii de la raliuri, pentru a nu obosi în timpul curselor lungi. Acum, mocasinii purtați de șoferi au devenit pantofi casula, ce îți conferă un aer relaxat italian.
              Mocasinii sunt pantofi cu o istorie cu adevărat lungă. Primele prototipuri au fost inventate de Indienii nord-americani. Mocasinii au un design foarte simplu - părțile laterale și talpa sunt confecționate dintr-o singură bucată de piele, iar altă bucată este cusută deasupra. Datorită acestui lucru mocasinii se potrivesc foarte bine cu orice picior.                Cizmarii europeni au adoptat tehnicile indienilor si acum multe tipuri de încălțăminte sunt făcute în acest fel - penny loaferi, top-side, chiar și unii adidași. Dar cea mai apropiată rudă a primului prototip sunt pantofii construiți pentru confortul șoferilor. De fapt, anume acest model îl numim mocasin.
                 Italie mereu a fost unul dintre cei mai importanți producători a automobilelor sport, așa că nu este surprinzător faptul că anume acolo cel mai mult iubesc mocasinii.

Din Italia vin cei mai mari și vechi producători de mocasini - Tod's și The Original Car Shoe. Un fashion adept foarte influent, Gianni Agnelli, purta pantofii acestor producători. Doar el putea combina atât de bine un costum gri din flanel cu mocasini de un roșu-sânge.

Treptat, urmând exemplul italian, toată lumea începe să poarte mocasini, iar mocasinii Gucci cu catarama lor incomparabilă chiar au intrat în colecția Muzeului Metropolitan din New York.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu